Bookmark and Share | |
Hjem > Ut i naturen > Topptrimmen

Topptrimmen - ti fjellturer med kart - og premier

snuen topptrim.bmp

Bli kjent i Gausdal. Ny sesong for Topptrimmen!  
Tradisjonen tro legges nye toppturer på programmet for Topptrimmen også denne sommeren.
I løpet av sommeren kan du bestige ti utvalgte topper i Gausdal og bli
med i trekningen av fine premier.

Topptrimmen er et tilbud både for fastboende gausdøler og til de som besøker Gausdal i løpet av sommeren. Den er et samarbeid mellom Gausdal Idrettslag og Naturvernforbundet i Gausdal, og hensikten er å få så mange som mulig ut i naturen og kulturlandskapet, både for å styrke den fysiske og den psykiske helsen.

I konvolutten finner du et registreringskort, en kort beskrivelse av opplegget og tips til hvordan dere kan finne fram til de 10 toppene som er plukket ut i årets opplegg. God tur!

Langsua.jpg
Langsua. Foto David Helbæk

Følg med på Facebook-sidene til TOPPTRIMMEN her
 

Topptrim konvoluttene fås kjøpt på følgende steder:
Statoil, Segalstad Bru
Bolt´n, Follebu
Sport 1, Segalstad Bru
Servicetorget i  kommunehuset, Segalstad Bru
Velkomstsenteret, Skeikampen
Coop Prix Forset

Godt mottatt av hyttefolk
David Helbæk i Naturvernforbundet i Gausdal er en av ildsjelene bak Topptrimmen, og han kan fortelle at det stadig er flere hyttefolk blant deltakerne. Dette er naturligvis et fint tilbud for å bli mer kjent i andre deler av Gausdal enn området rundt Skeikampen. - Vi har flere og flere deltakere som kommer fra andre steder enn Gausdal, Og jeg har inntrykk av at det er en god del hyttefolk blant disse. Mange setter pris på å få turtips, og her får man ti fine turtips, samtidig som det blir konkrete mål med turene, sier Helbæk. Han forteller videre at det i løpet av årene har blitt satt opp 30 kasser på fine utsiktspunkt i Gausdal. Det er en stor utfordring å holde kassene og bøkene i orden, og de som står bak. Topptrimmen er takknemlig for all hjelp i dette arbeidet.

Fine mål for turen
Det å ha et mål for turen er viktig for mange, og kanskje særlig viktig for barnefamilier. Barn er også ofte interessert I å komme seg opp på topper. De ti toppturene er vel egnet for barnefamilier, og du trenger verken å værefjellklatrer eller ekstrem fjellvandrer for å nå disse målene. - Dette er turer som passer for alle som kan gå et stykke i fjellet. Barn fra seksårsalderen kan gå disse turene, og i konvolutten man mottar når man melder seg på Topptrimmen ligger det informasjon om de ti toppene som er med i årets Topptrim. Her har vi også notert hvor det er greit å starte turen,
en kort beskrivelse av terrenget du går igjennom, toppens høyde og omtrent hvor lang tid det tar å gå opp, forklarer Helbæk.

Topptrimmen ”LIGHT”
Det er ikke nødvendig å klare alle 10 toppene for å kunne sende inn registreringskortet. Hvis du greid minst 5 av toppene, er det tilstrekkelig til å delta i Topptrimmen light. Det blir egne uttrekkspremier for dere som deltar i light-versjonen. I tillegg trekkes det ut registreringskort med ”fullt hus” og disse får selvfølgelig ekstra fine premier. Frist for innsendelse er 1. november.

Ta med eget kart!
Bare noen av turene er merket særskilti forbindelse med Topptrimmen, men løypene skulle likevel være greie å følge med eksisterende merking og råk. Det er likevel en fordel å ta med eget kart og kompass, og ellers detutstyr som er nødvendig på en fjelltur. Selv om fjellene i Gausdal er familievennlige og lettgåtte, kan man bli overrasket av tåke og dårlig vær på sommeren. Da kan kart og kompass